Україна сподівається на тиск світової спільноти задля звільнення політв'язнів Кремля

Україна сподівається на тиск світової спільноти задля звільнення політв'язнів Кремля

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко впевнена, що звільненню українських військовополонених, яких тримають на території Російської Федерації, може сприяти тиск світової спільноти.

Про це вона сказала в інтерв'ю виданню "Факти".

"Тема військовополонених залишається ключовою під час усіх його (Президента України - ред.) міжнародних контактів, під час телефонних переговорів із держсекретарем США Помпео, зустрічей з керівництвом Європейського Союзу. Лише тиск усього світу допоможе нам витягти з «Лефортово»,«Матросской тишины» , в'язниць Сибіру, ​​Москви, Ростова, Луганська, Донецька наших громадян", - зазначила Геращенко.

Вона підкреслила, що зараз ніхто не може назвати дати звільнення українців.

"Але навіть коли ми розуміємо, що тільки Кремль може відповісти на це питання, не маємо права опускати руки. Ми повинні привселюдно говорити про наших полонених і продовжувати боротися. І не втрачати надії", - сказала політик.

Читайте також: Чому українські моряки однозначно є військовополоненими і що з того випливає

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російська сторона обстріляла і захопила два катери українських ВМС "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу", які намагалися пройти через Керченську протоку в Азовське море. 24 українських моряків заарештували в кримських "судах" і потім перевезли до Москви.

Всім їм пред'явлено звинувачення за ч. 3 ст. 322 (незаконний перетин кордону) Кримінального кодексу РФ. Україна вважає моряків військовополоненими. Світова спільнота засудила дії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-