Сенат США розгляне проект резолюції про оборонну допомогу Україні

Сенат США розгляне проект резолюції про оборонну допомогу Україні

Укрінформ
Двопартійна група сенаторів внесла на розгляд верхньої палати американського Конгресу проект резолюції із закликом щодо посилення оборонної допомоги Україні, а також підтримки зусиль з блокування газопроводу "Північний потік - 2".

Про це повідомило в середу Посольство України в Вашингтоні.

"У документі, представленому групою сенаторів від Республіканської й Демократичної партій, законодавці наполегливо закликають президента США скористатися положеннями закону про "Бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони" для посилення потенціалу ЗС України та надати через відповідні програми Держдепартаменту й Пентагону додаткову безпекову підтримку нашій державі, особливо з метою зміцнення морських можливостей України попереджувати та відбивати подальшу російську агресію", - зазначили в українському дипломатичному представництві.

Крім того, у проекті резолюції міститься заклик до президента США провести спільні із союзниками операції для забезпечення свободи мореплавства в Чорному морі. Це також має на меті продемонструвати підтримку міжнародно визнаних кордонів України та принципу безпечного проходження суднами Керченської протоки й Азовського моря.

Документ також закликає НАТО посилити присутність в Чорному морі, у тому числі для моніторингу ситуації на морі. Окремо законодавці закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС заходити в їхні порти для поповнення запасів та дозаправки.

Читайте також: Конгрес США розгляне у січні виділення Україні $125 мільйонів військової допомоги

Водночас, у документі наголошується, що санкції проти Росії залишатимуться чинними й посилюватимуться, допоки поведінка РФ не зміниться належним чином. При цьому автори документа висловлюють підтримку резолюції Європарламенту від 12 грудня 2018 року, яка засуджує російські агресію в Керченській протоці та закликає до скасування проекту “Північний потік - 2” через його загрозу енергетичній безпеці Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-