Рада планує змінити закони про облаштування держкордону

Рада планує змінити закони про облаштування держкордону

Фото
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні урядовий законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону”.

За ухвалення законопроекту №8370 проголовували 227 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання Верховної Ради/ Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Метою його прийняття є створення належних умов для інженерно-технічного облаштування державного кордону України із суміжними державами, насамперед з Російською Федерацією. Це необхідно для забезпечення виконання Держприкордонслужбою завдань із охорони та захисту державного кордону шляхом нормативно-правового визначення розмірів земельних ділянок, які надаються органам Державної прикордонної служби для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів прикордонної інфраструктури.

У пояснювальній записці наголошується, що на сьогодні жодним із нормативно-правових актів не визначено розміри земельних ділянок, які надаються органам Держприкордонслужби для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів прикордонної інфраструктури з метою забезпечення дотримання режиму державного кордону та прикордонного режиму. У свою чергу, лінійні розміри інженерно-технічних споруд та характеристики технічних засобів охорони кордону потребують для їх розташування на місцевості відведення смуги земельної ділянки завширшки не менше 50 м.

Читайте також: Парубій проведе зустріч із Волкером

Змінами до Земельного кодексу України, Водного кодексу України, Закону України «Про державний кордон України» пропонується визначити розміри земельних ділянок, які надаються органам Державної прикордонної служби України для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів прикордонної інфраструктури завширшки не менш ніж 50 метрів, а також звільнення цих органів у зв’язку із цим від відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-