Будапешт має знати, як розслідують антиугорські провокації на Закарпатті - посол Непоп

Будапешт має знати, як розслідують антиугорські провокації на Закарпатті - посол Непоп

Укрінформ
Треба так налагодити двосторонню комунікацію з Угорщиною, аби в Будапешті більше знали про успіхи в розслідуванні резонансних справ про антиугорські провокації на Закарпатті.

Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп на зустрічі з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем, повідомляє офіційний сайт Москаля.

“У контексті розмови Любов Непоп зауважила, що важливо активізувати двосторонню комунікацію, аби й у Будапешті знали про хід резонансних справ та успіхи слідства.

“Ми маємо спільно працювати на позитив у стосунках двох держав, щоб про нашу роботу розповідала не лише українська сторона, а й угорські посадовці," – наголосила посол.

Читайте також: Президент Єврокомісії назвав Орбана "джерелом дезінформації"

Зі свого боку, Москаль акцентував, що головне завдання на Закарпатті – забезпечити мир і дружні стосунки як на рівні громадян, так і в межах транскордонного співробітництва із сусідньою Угорщиною.

“Під впливом російських спецслужб і деяких місцевих політичних сил на Закарпатті мали місце провокативні дії, що переслідували мету посварити дружні українську і угорську громади, - сказав він. - Але, по-перше, ці провокації не знайшли підтримки серед місцевого населення, а по-друге, правоохоронні органи вже з’ясували всіх причетних до вказаних злочинів”.

ЗА словами Москаля, подальшу долю причетних до провокацій визначить суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-