Геращенко: Переконані, що ЄС прийме

Геращенко: Переконані, що ЄС прийме "Азовський пакет санкцій"

Укрінформ
Європейський Союз після відповідних дебатів має прийняти пакет санкцій проти Росії через її агресію проти України на Азовському морі.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент України передав всі списки тих ФСБешників і російських кораблів, які брали участь в захопленні українських суден для того, щоб проти них вводилися секторальні санкції. Ми переконані, що азовський пакт санкцій Європейським Союзом після проходження відповідних дебатів і процедур буде прийнято. Ну а сьогодні на сесії Генеральної асамблеї ООН буде проголосовано Резолюцію щодо мілітаризації Азовського і Чорного морів», - наголосила Геращенко.

Вона додала, що завдяки голосуванню за законопроект про цивільне розмінування минулого пленарного тижня, під час візиту Президента до Брюсселя, було підписано першу угоду з трастовим фондом щодо активізації цієї роботи.

Читайте також: Більшість країн ЄС готові ввести "азовські санкції" проти Росії - Порошенко

Геращенко підкреслила, що парламенту ще треба працювати, аби воєнний стан запрацював. «Ми маємо на цьому тижні проголосувати за законопроект по внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівель продукції в оборонному секторі, те, про що нас просить наша армія. Нам дуже потрібно прийняти закон про військову поліцію і про військових капеланів", - сказала Геращенко.

Вона також привітала українців зі створенням єдиної помісної Православної Церкви України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-