Штати та Канада підтвердили спільну готовність військової протидії агресії РФ

Штати та Канада підтвердили спільну готовність військової протидії агресії РФ

Фото
Укрінформ
Міністри оборони США й Канади Джеймс Меттіс і Харджит Саджан заявили в п'ятницю спільну позицію на підтримку європейських союзників по НАТО, а також України на тлі останньої військової ескалації в Європі з боку Росії.

Про це глави оборонних відомств заявили під час спільної прес-конференції в Держдепартаменті США за результатами переговорів у форматі "2+2", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми об'єднані в НАТО, де ми підтримуємо трансатлантичну єдність і стоїмо разом з європейськими союзниками проти повномасштабного шкідливого впливу з боку Росії, включно з останнім нахабним порпанням Москвою міжнародного права в Керченській протоці та дій проти українського народу", - заявив під час промови глава Пентагону Джеймс Меттіс.

Він нагадав, що Канада й США допомагають у проведенні тренувань українських військовослужбовців у рамках спільних зусиль щодо "зміцнення стабільності й стримування подальших провокативних дій з боку РФ".

Читайте також: Росія знову намагалася вплинути на вибори у США - Меттіс

Міністр оборони Канади Харджит Саджан зі свого боку також засудив деструктивну поведінку Росії в регіоні.

"Канада підтримує суверенітет і територіальну цілісність України на тлі російської агресії", - підкреслив у цьому зв'язку Саджан.

Він повідомив, що канадська сторона долучилася до тренування десяти тисяч українських військових в рамках операції UNIFIER. Крім того, за його словами Канада залишається готовою розгорнути в будь-який час понад 800 військовослужбовців у Центральній та Східній Європі для навчань в рамках операції REASSURANCE.

Зустріч глав зовнішньополітичних і оборонних відомств США та Канади у Вашингтоні / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Читайте також: Канада має продовжити місію UNIFIER в Україні - парламентський звіт

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю в Вашингтоні відбулася зустріч у форматі "2+2" за участю держсекретаря США Майка Помпео, глави МЗС Канади Христі Фріланд, міністра оборони США Джеймса Меттіса й глави оборонного відомства Канади Харджита Саджана. Сторони обговорили пріоритети двосторонніх відносин і міжнародної політики обох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-