Канада має продовжити місію UNIFIER в Україні - парламентський звіт

Канада має продовжити місію UNIFIER в Україні - парламентський звіт

Укрінформ
Канадську військову тренувальну місію в Україні UNIFIER, мандат якої завершується наступного року, слід продовжити.

Про це йдеться у підготовленому Постійним комітетом із питань оборони парламенту Канади звіті “Реагування на російську агресію проти України, Молдови та Грузії у чорноморському регіоні”, текст якого має Укрінформ.

“Комітет рекомендує уряду Канади й надалі забезпечувати ефективне та належне військове тренування військовслужбовців Збройних сил України, а також розглянути можливість продовження надання Збройними силами Канади допомоги й тренування у межах операції UNIFIER після березня 2019-ого”, - йдеться у документі.

Читайте також: Міноборони Канади з нагоди Дня Збройних сил: Стоїмо разом з Україною

Депутати також закликали уряд завчасно оголосити про продовження UNIFIER.

“Комітет рекомендує уряду Канади достроково повідомити про поновлення операції UNIFIER, що стане сигналом продовження підтримки Канадою України”, - зазначається у звіті.

Як відомо, з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичок ведення бою військовослужбовців ЗСУ у межах тренувальної місії UNIFIER. За три роки навчання пройшло більше 10 тисяч українських військових.

Читайте також: У Канаді запевнили, що події в Азові не вплинуть на місію UNIFIER

Мандат місії завершується у березні наступного року. Україна зробила запит на її продовження, однак поки не отримала офіційної відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-