Міноборони Канади з нагоди Дня Збройних сил: Стоїмо разом з Україною

Міноборони Канади з нагоди Дня Збройних сил: Стоїмо разом з Україною

Укрінформ
Канада продовжує незмінно підтримувати Україну, яку вважає своїм союзником та партнером.

Таку думку висловив директор департаменту зв'язків із громадськістю Міністерства оборони Канади Джо де Мора під час участі у святкуванні в Оттаві з нагоди Дня Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українські підрозділи воюють через те, що агресивний кремлівський режим продовжує провокувати конфлікт у таких місцях, як Донбас та Азовське море. Ми також бачили дії Кремля у Криму, що залишається суверенною територією України. Канада стоїть разом із вами. Україна та Канада - близькі союзники та ще більші друзі”, - сказав де Мора.

Він наголосив на професіоналізмі українських військових та їх багатому бойовому досвіді. “Українські підрозділи - винятково професійні <...> і ми навчаємося від них стільки ж, скільки й вони від нас”, - зауважив де Мора.

Читайте також: Канада у НАТО обговорює підтримку України — Фріланд

Він також розповів, що тримає у робочому кабінеті український військовий шеврон, “у знак вияву солідарності із Збройними силами України”.

Як відомо, з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичкам сучасного бою членів ЗСУ в рамках тренувальної місії UNIFIER. За три роки через канадське навчання пройшло більше 10000 українських військових. Чинний мандат місії завершується у березні наступного року. Україна уже зробила запит на її продовження.

День Збройних сил України відзначається 6 грудня — в день ухвалення 1991 року закону України «Про Збройні Сили України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-