Порошенко розповів, як резолюція ЄП допоможе з санкціями проти РФ

Порошенко розповів, як резолюція ЄП допоможе з санкціями проти РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав Європейський парламент запровадити додаткові санкції проти Росії у зв’язку з агресією у Чорному й Азовському морях та наголосив, що резолюція ЄП щодо захоплення українських моряків і суден допомагає розпочати перемовини з цього питаннія.

Про це він заявив на спільній з віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Закликаємо Європейський парламент ввести додаткові санкції проти Росії. Якраз заява Європарламенту допомагає нам розпочати переговори у цій сфері”, - сказав Порошенко.

Він зауважив, що у цьому напрямку також відбувається координація з партнерами зі США.

“З міжнародними партнерами ми вже почали обговорювати можливості скасувати дозвіл кораблям РФ заходити до портів ЄС та США”, - зауважив глава держави.

Президент підкреслив, що захоплення росіянами українських моряків і суден у районі Керченської протоки було відкритим актом агресії відповідно до міжнародного права. За його словами, потрібно посилювати міжнародний тиск на Росію та “назвати речі своїми іменами”.

“Санкції - це не покарання. Покарання буде за рішенням судів за порушення міжнародного законодавства. Санкції - це сигнал для РФ - негайно і безумовно повернути українських моряків та кораблі і відновити свободу судноплавства”, - заявив Президент України.

Як повідомлялося, Європейський парламент 12 грудня схвалив резолюцію щодо посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації у разі, якщо захоплені українські моряки не будуть звільнені.

Читайте також: Порошенко гарантує незворотність курсу України на членство в НАТО

Також у резолюції Європарламент засудив акт агресії Росії проти України, вчинений 25 листопада у районі Керченської протоки, та поставив вимогу негайного і безумовного звільнення українських кораблів та моряків, які мають отримати статус військовополонених.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі - буксир “Яни Капу”, катери “Бердянськ” і “Нікополь”, - що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Після "суду" на території окупованого Росією Криму всіх полонених моряків заарештували, звинувативши у порушенні кордону, та вивезли до Москви, де вони перебувають у СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-