Порошенко гарантує незворотність курсу України на членство в НАТО

Порошенко гарантує незворотність курсу України на членство в НАТО

Укрінформ
Курс України на повноправне членство в НАТО та у Євросоюзі є незворотнім, тому партнери по НАТО можуть покладатися на Україну як на надійного та дієздатного союзника.

Про це у четвер у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я можу гарантувати незворотність євроатлантичного курсу України. Союзники по НАТО можуть бути впевненими в Україні, яка вже зараз є для них найближчим партнером. Незважаючи на російську агресію, що триває, цього року Україна збільшила участь у місії НАТО в Афганістані. Участь України в операціях і місіях НАТО демонструє нашу рішучість та спроможність робити внесок в євроатлантичну безпеку. Ви маєте бути впевненими, що Україна для НАТО залишається найбільш відданим союзником на східному фланзі. В майбутньому ми напевно будемо відповідати за східний фланг НАТО вже як країна-член», - наголосив Президент України.

Він подякував НАТО за підтримку реформ в Україні, які зміцнюють країну та допомагають їй наростити оборонні спроможності. За словами глави держави, низка ключових документів, зокрема, закон про національну безпеку та цивільний контроль за збройними силами були розроблені в ефективній координації з партнерами по НАТО. Двостороння програма військового співробітництва є дуже широкою та передбачає проведення спільних навчань, тренування особового складу. На переконання Порошенка, така діяльність є дуже потрібною як для України, так і для партнерів по НАТО.

Читайте також: Україна вітає збільшення присутності НАТО в Чорному морі - Президент

За його словами, українська сторона також розраховує на посилення співпраці з НАТО в рамках застосування Трастових фондів Альянсу, що є важливим, зокрема, для нарощування військово-морських спроможностей країни, здійснення інфраструктурних проектів, які є важливими для зміцнення безпеки в Чорному та Азовському морях.

Порошенко окремо наголосив, що Україна й надалі працюватиме для досягнення повної взаємосумісності з Альянсом, що є головним завданням реформ у секторі оборони й безпеки.

«Ми маємо намір зафіксувати в Конституції стратегічний курс України на повноправне членство в НАТО і в Європейському Союзі. Ми вдячні нашим партнерам за підтримку та чітку позицію, що двері НАТО залишаються відкритими для України. Сьогодні Україна є тим місцем, де вирішується майбутнє євроатлантичної безпеки і стабільності. Підтримка України, включаючи протидію російській агресії, що триває, є, за визначенням, найкращою інвестицією у безпеку вільного світу», - наголосив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-