КВУ назвав найменш продуктивних депутатів Ради

КВУ назвав найменш продуктивних депутатів Ради

Інфографіка
Укрінформ
За чотири роки роботи Верховної Ради 48 народних депутатів не стали авторами жодного ухваленого закону.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

Продуктивність визначалася як співвідношення кількості поданих законопроектів до ухвалених (є чинними законами) за чотири роки роботи Верховної Ради VIII скликання. При цьому враховувалися лише проекти законів, а не постанов.

"Найменш продуктивним депутатом ВР є позафракційний Євгеній Мураєв. За чотири роки він подав 160 проектів законів, жоден із яких не був прийнятий. У списку найменш продуктивних політиків також члени «Опозиційного блоку» Юрій Солод (подано 111/ прийнято 0), Олександр Вілкул (108/0), Дмитро Шпенов (81/0) та Дмитро Колєсніков (80/0)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у КВУ, загалом у Раді є 48 політиків, які досі не стали авторами жодного ухваленого закону. "Серед них такі відомі прізвища як Вадим Рабінович (53/0), Нестор Шуфрич (24/0), Віктор Шевченко (73/0), Сергій Ківалов (34/0), Михайло Добкін (6/0), Андрій Білецький (43/0), Дмитро Ярош (12/0)", - зазначають у Комітеті виборців.

У той же час, у Раді є депутати, які стали авторами десятків ухвалених законів. За інформацією КВУ, найбільш продуктивним депутатом ВР є член фракції БПП Гліб Загорій. "За чотири роки кожен другий законопроект політика став законом (подано 53/прийнято 25)", - пояснюють у Комітеті виборців.

"Серед лідерів депутатських фракцій найпродуктивнішим є Артур Герасимов, 32% законопроектів якого стали законами (подано 91/прийнято 29). На другому місці Максим Бурбак із показником 26% (118/31), третій Олег Ляшко – 20% (269/54)", - інформує КВУ.

Читайте також: КВУ назвав лідерів фракцій, які ігнорують засідання комітетів

Голова КВУ Олексій Кошель підкреслює, що поділ на коаліцію та опозицію є ключовим фактором, що впливає на ймовірність ухвалення депутатського законопроекту. "Однак варто враховувати, що навіть серед опозиційних фракцій і груп є надпродуктивні депутати. Так, законами стають 26% законопроектів Оксани Корчинської із РПЛ. Це стільки ж, скільки у голови "Народного фронту". Також законами стають 23% законопроектів Юрія-Богдана Шухевича (РПЛ) і 22 % законопроектів Віктора Галасюка (РПЛ) та Олексія Рябчина ("Батьківщина"). Тому говорити, що опозиція повністю виключена з процесу прийняття рішень, також некоректно", - додає Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-