КВУ назвав лідерів фракцій, які ігнорують засідання комітетів

КВУ назвав лідерів фракцій, які ігнорують засідання комітетів

Інфографіка
Укрінформ
Голови п’яти парламентських фракцій і груп ігнорують засідання комітетів Верховної Ради, членами яких вони є.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

"Лідери п’яти фракцій і груп Верховної Ради ігнорують засідання парламентських комітетів, членами яких вони є. За чотири роки роботи вони не відвідали й половини засідань відповідних комітетів. Юлія Тимошенко була присутня лише на 9% засідань Комітету, Вадим Новинський – 18%, Віктор Бондар – 19%, Ярослав Москаленко – 23%, Віталій Хомутиннік – 31%, Олег Ляшко – 35%, Олег Березюк – 71%, Артур Герасимов – 81%, Максим Бурбак – 94%", - зазначають у КВУ, посилаючись на офіційні відповіді комітетів ВР.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко відвідала 4 із 45 засідань Комітету з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин, повідомляє КВУ. "У Комітеті повідомили, що засідання було пропущено виключно з поважних причин. Зокрема, через участь в інших заходах", - передає Комітет виборців.

"Голова "Опозиційного блоку" Вадим Новинський взяв участь у 14 із 80 засідань Комітету з питань культури і духовності, співголова групи "Відродження" Віктор Бондар – в 25 зі 135 засідань Комітету з питань Регламенту, Віталій Хомутиннік – у 29 із 95 засідань Комітету з питань податкової та митної політики", - повідомляють у КВУ і додають, що у відповідях на їхні запити не було зазначено, що засідання були пропущені з поважних причин.

За інформацією КВУ, голова групи "Воля Народу" Ярослав Москаленко був зареєстрований на 19 із 82 засідань Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, лідер Радикальної партії Олег Ляшко – на 33 із 95 засідань Комітету з питань податкової та митної політики. Голова "Самопомочі" Олег Березюк був присутній на 72 із 102 засідань Комітету з питань держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, голова БПП Артур Герасимов – на 97 із 120 засідань Комітету нацбезпеки і оборони.

Читайте також: КВУ назвала депутатів, які проігнорували всі засідання Ради за місяць

Комітет виборців зазначає, що найвищі показники відвіданих засідань демонструє голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак. Він був присутній на 79 із 84 засідань Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю. "Керівники фракцій і груп здебільшого працюють у парламенті як медійні особи та організатори роботи своїх партій і фракцій. Тому для них може бути важливішим участь у прес-конференції чи виступ на телеканалі, аніж майже непомітна робота в засіданні парламентського комітету. Як результат – ми отримуємо низьку якість законодавчої роботи, що є хронічною проблемою цього скликання", - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-