Треба проаналізувати можливість відключення Росії від SWIFT - євродепутат

Треба проаналізувати можливість відключення Росії від SWIFT - євродепутат

Укрінформ
Депутат Європарламенту Міхал Боні вважає, що крім санкцій проти Росії, які кожні півроку розглядає ЄС, варто фахово проаналізувати можливість відключення Росії від міжнародної системи передачі фінансової інформації SWIFT.

Таку думку він висловив в інтерв’ю Укрінформу.

“Питання санкцій повертається на порядок денний. Цей сценарій пов'язаний із завершенням піврічних періодів санкцій проти Росії, коли потрібно повертатися до цих дискусій. Натомість, відключення від SWIFT – це дуже сильний інструмент, оскільки донині всі санкції були досить обмеженими й адресовані лише до певних груп осіб, що, загалом, принесло свої результати”,- заявив Боні.

Він додав, що санкції дійсно ускладнили життя путінській еліті, але не були спрямовані напряму проти простих росіян. 

“SWIFT – це вже ширший масштаб, тому фахово і професійно треба це проаналізувати”,- констатував політик.

Читайте також: Російські банки можуть відключити від системи SWIFT - Волкер

Як інформувалося, нещодавно спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер в інтерв'ю "Голос Америки" заявив, що одним з можливих заходів США у відповідь на агресію РФ у Керченській протоці може стати відключення російських банків від SWIFT.

Спецпредставник Держдепу додав, що "люди називають це "ядерною" опцією", оскільки цей захід "призведе до витрат для всіх учасників: великих витрат для Росії, але й великих витрат для союзників". Утім, він додав, що потрібно брати до уваги й цей варіант, оскільки не можна й далі дивитися, як Росія робить нові агресивні кроки щодо своїх сусідів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-