Брехня Росії не може вважатися альтернативною точкою зору - Лінкявічюс

Брехня Росії не може вважатися альтернативною точкою зору - Лінкявічюс

Керченська криза
Укрінформ
Агресія Кремля протягом останніх років призвела до кризи безпеки і довіри у зоні відповідальності ОБСЄ. Тому Росія не може повчати країни Організації щодо дотримання міжнародного законодавства або прав людини.

Таку думку під час міністерської зустрічі ОБСЄ в Мілані висловив міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, всі занепокоєння в сфері безпеки, які ми висловлювали під час попередньої зустрічі, залишаються незмінними. Це просто вражаює - Росія вважає, що вона має право повчати ОБСЄ щодо порушень міжнародного законодавства, прав людини, свободи преси. Дозвольте мені ще раз повторити – брехня не може вважатися альтернативною точкою зору", - заявив литовський урядовець.

Він зазначив, що Росія продовжує порушувати суверенітет та територіальну цілісність України та військову агресію на Сході Україні. За словами міністра, нещодавня атака на українські кораблі в районі Азовського моря, приховані гібридні атаки Росії проти держав-учасниць ОБСЄ є в основі кризи безпеки та довіри в районі відповідальності ОБСЄ.

"З багатьох приводів ми раз за разом закликали Росію дотримуватися власних зобов’язань в рамках ОБСЄ, припинити порушення територіальної цілісності та суверенітету України. Тим не менше, жодного бажання зробити це не було продемонстровано. Навпаки, продовжується ескалація конфлікту, і переписування міжнародних правил стало для Росії звичайною справою", - сказав Лінас Лінкявічюс.

Читайте також: Росія має без жодних умов звільнити українських моряків - Могеріні

Він нагадав позицію Литовської Республіки, яка вимагає від Російської Федерації без додаткових умов звільнити українські кораблі та захоплені екіпажі, без зволікань забезпечити безперешкодний прохід Керченською протокою, доступ не лише до російських, але й до українських портів, та поважати територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-