Законопроект про місцеві вибори 23 грудня опублікували на сайті Ради

Законопроект про місцеві вибори 23 грудня опублікували на сайті Ради

Воєнний стан
Укрінформ
Президент Петро Порошенко просить ВР встановити, що дія положення закону про заборону проведення виборів до органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану не поширюється на місцеві виборів, призначені на неділю, 23 грудня 2018 року.

Про це йдеться у тексті законопроекту № 9357, опублікованого на сайті парламенту.

“Законопроектом пропонується доповнити статтю 28 закону України “Про правовий режим воєнного стану” пунктом 2-2, яким передбачається встановити, що дія частини першої статті 19 цього Закону щодо заборони проведення в умовах воєнного стану виборів до органів місцевого самоврядування не поширюється на проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року”, - йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

Законопроектом також пропонується доручити Кабінету міністрів у разі необхідності за зверненням Центральної виборчої комісії забезпечити фінансування заходів, необхідних для реалізації норм документа, а Центральній виборчій комісії забезпечити прийняття відповідних актів, зокрема щодо визначення строків виборчих процедур, пов'язаних з підготовкою і проведенням місцевих виборів у неділю, 23 грудня.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Читайте також: Порошенко вніс до ВР законопроект про місцеві вибори в умовах воєнного стану

29 листопада Центральна виборча комісія ухвалила постанову, в якій звернула увагу суб'єктів та інших учасників виборчого процесу місцевих виборів на необхідність дотримання закону про правовий режим воєнного стану щодо заборони проведення виборів у 10 областях, де було запроваджено воєнний стан. Згідно з цією постановою, питання призначення місцевих виборів у цих 10 областях вирішуватиметься суб'єктами їх призначення у законодавчо визначеному порядку після припинення чи скасування воєнного стану. Як уточнила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, йдеться про заборону 45 перших і 7 додаткових виборів в новостворених ОТГ, призначених на 23 грудня, а також про 9 проміжних місцевих виборів, які мали відбутися 9 і 16 грудня.

3 грудня Президент Петро Порошенко вніс до ВР проект закону № 9357 про внесення змін до закону “Про правовий режим воєнного стану” щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року.

Відомо, що ЦВК призначила перші місцеві вибори в 125 об'єднаних територіальних громадах на 23 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-