Порошенко вніс до ВР законопроект про місцеві вибори в умовах воєнного стану

Порошенко вніс до ВР законопроект про місцеві вибори в умовах воєнного стану

Оновлено
Укрінформ
Президент вніс до ВР проект закону про внесення змін до закону «Про правовий режим воєнного стану» щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року.

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті під № 9357.

Текст документа наразі не опублікований, а в графі про стан його проходження зазначається, що проект закону «передано на розгляд керівництву».

Водночас під час засідання Погоджувальної ради представник Президента у парламенті Ірина Луценко сказала, що Президент подав зміни до закону про правовий режим воєнного стану, в якому пропонується встановити, що дія частини 1 ст.19 цього закону щодо заборони проведення в умовах воєнного стану виборів до органів місцевого самоврядування не поширюється на проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року. 

Луценко пояснила, що така пропозиція Президента підтверджує, що воєнний стан потрібний виключно для консолідації механізмів і інструментів для підготовки оборони країни до можливої агресії РФ.

Вона уточнила, що ніякі свободи, ніякі права не будуть порушуватися.

«Ніякого розквартирування, ніякої конфіскації майна не буде, мобілізації відбуватися не буде в тому випадку, якщо Путін не зробить сухопутну агресію по відношенню до України», - додала вона.

За словами Луценко, Президент пропонує не поширювати воєнний стан на проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року. 

«Про що це говорить? Про те, що навіть в тих областях, де введено воєнний стан, в цей день, коли будуть проводитися вибори в об'єднаних територіальних громадах, діяти воєнний стан не буде», - сказала вона.

Читайте також: Парубій розраховує, що Рада призначить вибори в областях, де діє воєнний стан

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори в 125 об'єднаних територіальних громадах на 23 грудня.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряки.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» на 30 днів у десяти областях.

30 листопада Центральна виборча комісія постановила звернутись до Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо невідкладного законодавчого врегулювання проведення місцевих виборів в областях, де запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-