Курорт Куяльник, молодь, вища освіта — став відомий порядок денний ВР на 5 грудня

Курорт Куяльник, молодь, вища освіта — став відомий порядок денний ВР на 5 грудня

Укрінформ
Верховна Рада планує 5 грудня розглянути законопроекти про оголошення територій Куяльницького лиману, що на Одещині, курортом державного значення.

Про це йдеться у порядку денному сесії, оприлюдненому на сайті парламенту.

Ранкове засідання у вівторок депутати планують розпочати з розгляду законопроекту № 8502 "Про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення" та альтернативного йому № 8502-1. Обидва документи розроблено з метою забезпечення особливої охорони природних територій оздоровчого призначення, збереження наявних природних лікувальних ресурсів та їх раціонального використання.

Після цього Рада має намір розглянути проект постанови № 9126 "Про проведення парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему: "Участь молоді в процесах реформування держави" 21 листопада 2018 року.

У другому читанні парламентарії збираються розглянути проект закону № 8450 "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів". Ним пропонується, зокрема, встановити загальні положення до маркування, дія яких може поширюватися на всі харчові продукти або на певні їх категорії.

Далі ВР перейде до блоку ратифікації. Так, передбачено розгляд трьох урядових законопроектів: № 0165 "Про ратифікацію Меморандуму між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Австрія про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ", № 0199 "Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно" та № 0193 "Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії про усунення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на дохід і на приріст вартості майна, вчиненої у Лондоні 10 лютого 1993 року".

Також народні депутати мають намір розглянути у першому читанні урядовий законопроект № 5023 "Про внесення зміни до статті 44 Закону України "Про вищу освіту". Передбачається, що прийняття законопроекту дасть змогу дітям, позбавленим батьківського піклування, брати участь у конкурсі за результатами вступних іспитів із конкурсних предметів у вищому навчальному закладі в межах установлених квот прийому до українських вишів нарівні з дітьми-сиротами без проходження ЗНО.

Читайте також: Рада планує врегулювати містобудівну діяльність з урахуванням потреб осіб з інвалідністю

Традиційно у середу депутати працюватимуть у сесійній залі лише протягом ранкового пленарного засідання, що триватиме до 14:00. На решту дня запланована робота парламентаріїв у комітетах, фракціях і групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-