Рада планує врегулювати містобудівну діяльність з урахуванням потреб осіб з інвалідністю

Рада планує врегулювати містобудівну діяльність з урахуванням потреб осіб з інвалідністю

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №7370 "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності)".

Відповідне рішення підтримали 230 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти голосах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом пропонується внести зміни до закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, зокрема доповнити частину четверту статті 34 абзацом, що дозволить улаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, в тому числі до під’їздів та/або квартир у житлових будинках, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення за відсутності документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою.

Також пропонується передбачити норму, згідно з якою об’єкт не може бути прийнятий в експлуатацію, у разі якщо він не відповідає вимогам будівельних норм, державним стандартам і правилам, у тому числі щодо доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Читайте також: Творімо добро разом: соціальний захист осіб з інвалідністю

Передбачається, що прийняття відповідного закону стимулюватиме замовників будівництва враховувати потреби осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-