Україна закликає Угорщину ввести нові санкції проти РФ

Україна закликає Угорщину ввести нові санкції проти РФ

Укрінформ
Посол України в Угорщині Любов Непоп звернулася до угорської сторони з проханням підтримати Україну шляхом посилення санкцій проти Росії через останній акт агресії в Чорноморському регіоні.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Угорщині за підсумками зустрічі глави диппредставництва з міністром інновацій та технологій Угорщини Ласло Палковічем.

"Непоп наголосила, що останній акт російської агресії вимагає адекватної реакції міжнародного співтовариства і звернулася до угорської сторони з проханням підтримати Україну шляхом посилення санкцій проти РФ, збільшення присутності НАТО у Чорному морі, зупинення будівництва "Північного потоку-2", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Україна має рухатися до того, щоб стати східним флангом НАТО — Клімкін

Як поінформували у посольстві, Палковіч у свою чергу відзначив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан чітко заявив, що угорський уряд є проукраїнським і підтримує Україну, а щодо питання "Північного потоку-2", то Будапешт зацікавлений у збереженні транзиту через Україну.

У ході зустрічі також були обговорені питання започаткування вже найближчим часом залізничного сполучення Мукачево - Будапешт та перспективи нового авіарейсу Львів - Будапешт.

Окрім того, відбувся обмін думками щодо практичних кроків для реалізації інфраструктурних проектів, розбудови прикордонної інфраструктури, взаємодії в питаннях екології, відновлення роботи комісії з науково-технічного співробітництва.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-