Луценко запропонує Президенту нові санкції проти юридичних і фізичних осіб РФ

Луценко запропонує Президенту нові санкції проти юридичних і фізичних осіб РФ

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко має намір направити на розгляд Президентові Петру Порошенку та членам РНБО пропозицію запровадити санкції проти юридичних і фізичних осіб РФ.

Таку думку він висловив у ефірі телеканалу ICTV.

"Луценко пояснив, що українській владі буде запропоновано, серед іншого, заблокувати активи ворогів на території України. При цьому він називає таке рішення складним через те, що деякі росіяни мають монополію в Україні", - йдеться у повідомленні.

За словами керівника ГПУ, необхідність введення нових обмежувальних заходів проти країни-окупанта з’явилася після ситуації в Азовському морі, коли Росія атакувала і захопила українські кораблі та військових моряків.

Читайте також: РФ не зможе уникнути відповідальності за агресію в Україні — політичний директор МЗС

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків. Їх обвинувачують в "незаконному перетині кордону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-