РФ не зможе уникнути відповідальності за агресію в Україні — політичний директор МЗС

РФ не зможе уникнути відповідальності за агресію в Україні — політичний директор МЗС

Укрінформ
Після нещодавніх подій у Чорному морі ні в кого з міжнародних партнерів не залишилося сумніву, що саме РФ несе відповідальність за ескалацію ситуації та за підрив регіональної безпеки.

Про це сказав у розмові з кореспондентом Укрінформу політичний директор МЗС України Олексій Макеєв за підсумками участі в засіданні Комітету Європарламенту з безпеки й оборони, яке відбулось у понеділок у Брюсселі.

«Річ не у форматі переговорів (щодо врегулювання - ред.), а в тому, наскільки ми будемо послідовні у тиску на Росію, щоб вона виконувала взяті на себе міжнародні зобов’язання, як за міжнародним правом і статутом ООН, так і за Мінськими домовленостями, які Москва підписала. Уникати відповідальності Москва намагається від початку цього конфлікту, але після цього акту агресії в Чорному морі всім стало зрозуміло, що Москва є відповідальною, що її дії руйнують безпеку цілого регіону і що вона має бути притягнута до відповідальності. Розраховуємо на відповідні кроки з боку євродепутатів, євроінституцій та НАТО», - сказав український дипломат.

Читайте також: Шість країн ЄС потрапляють під радіус дії російських ракет у Криму — МОУ

Він висловив сподівання, що Європейський Союз матиме консолідовану позицію під час розгляду питання щодо збереження та розширення санкцій проти Російської Федерації у зв'язку з агресивними діями цієї країни.

«Ми дуже на це розраховуємо. Я сьогодні говорив про те, що коли наші військовослужбовці, чоловіки й жінки, на фронті зі зброєю в руках захищають нашу незалежність і безпеку Європи від російської агресії, у депутатів Європарламенту, у всіх держав Європейського Союзу є інструмент, який не можна недооцінювати – це санкції. Це мирний інструмент. Ми сьогодні не чекаємо, що європейці встануть пліч-о-пліч з українцями, тримаючи зброю. Я закликав європарламентаріїв сказати своє слово, щоб держави-члени також підтримали цю ідею. Санкції щодо Росії – вони працюють, і вони мають бути посилені», - наголосив Макеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-