Парубій розраховує, що Рада у четвер розгляне припинення договору про дружбу з РФ

Парубій розраховує, що Рада у четвер розгляне припинення договору про дружбу з РФ

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що у четвер парламент зможе включити у порядок денний законопроект "Про припинення Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією".

Про це спікер заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо в середу профільний комітет розгляне, ми в четвер зможемо теж розглянути цей законопроект. Значною мірою це буде залежати від рішення комітету", - сказав Парубій.

Голова ВР також висловив сподівання, що парламент погодиться після рішення комітету включити зазначений законопроект до порядку денного сесії для прийняття рішення і "невідкладно перейти до розгляду цього документа".

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Відповідний законопроект зареєстрований 3 грудня під номером 0206.

17 вересня Президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Передбачалося, що Міністерство закордонних справ України має до 30 вересня поінформувати Росію про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року.

Читайте також: Президент вніс до ВР законопроект про припинення договору про дружбу з Росією

Міністерство закордонних справ України 22 вересня надіслало Росії повідомлення про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство.

Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року в Києві. Згідно з умовами договору сторони зобов'язалися, зокрема, "поважати територіальну цілісність і суверенітет" одне одного й "підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-