Україна направила Трибуналу з морського права відповідь на заперечення РФ

Україна направила Трибуналу з морського права відповідь на заперечення РФ

Укрінформ
Україна надіслала Арбітражному трибуналу з морського права відповідь на заперечення Росії щодо юрисдикції Трибуналу, який розглядає провадження щодо прав прибережної держави в Чорному, Азовському морях та Керченській протоці.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

“27 листопада 2018 року Україна надіслала Арбітражному трибуналу з морського права відповідь на заперечення з приводу юрисдикції Арбітражного трибуналу з морського права, висловлені Російською Федерацією у рамках міждержавного арбітражного провадження за Конвенцією ООН з морського права. У своїй відповіді Україна наголошує, що попри спроби Росії уникнути відповідальності за свої протиправні дії у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці, Арбітражний трибунал з морського права має повне право заслухати справу України”, - наголошується в повідомленні.

Україна обрунтовано заявляє, що Російська Федерація незаконно відсторонила Україну від користування своїми морськими правами та узурпувала суверенне право України регулювати свою діяльність у власному морському просторі.

У порушення Конвенції ООН з морського права Росія, серед іншого, продовжує незаконно видобувати українські енергетичні та рибні ресурси, завдаючи шкоди українським рибалкам, блокує рух до українських портів, незаконно побудувавши міст через Керченську протоку, підкреслили в МЗС.

Читайте також: МЗС поінформувало трибунал, що Росія фактично закрила Керченську протоку

“Україна вважає, що письмові заперечення Російської Федерації щодо юрисдикції Арбітражного трибуналу з морського права є необрунтованими і не можуть бути прийняті Трибуналом до уваги. Російська Федерація має та буде притягнута до відповідальності за зухвале порушення міжнародного морського права та суверенних справ України”, - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України цього тижня поінформувало Арбітражний трибунал, який розглядає спір між Україною та РФ щодо порушення Росією Конвенції ООН з морського права в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці, про загострення Росією ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-