Україна високо оцінює внесок місії EUBAM у зміцнення прикордонних служб

Україна високо оцінює внесок місії EUBAM у зміцнення прикордонних служб

Укрінформ
Спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання, посол Віктор Крижановський переконаний, що Місія ЄС по прикордонній допомозі Молдові та Україні EUBAM вносить відчутний вклад у зміцнення інституціонального потенціалу митних та прикордонних служб.

Про це дипломат заявив за підсумками 31-го засідання Консультативної ради Місії EUBAM, яке відбулося у Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Наша тісна співпраця з EUBAM у сфері прикордонного і митного управління відповідає основним пріоритетам співпраці УКРАЇНА-ЄС цього року. Стійке інтегроване управління кордонами має вирішальне значення для Молдови та України, і розглядається як неділимий символ провідної ролі ЄС в забезпеченні миру та безпеки у Європі", - зазначив Крижановський.

Державний секретар Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Тетяна Молчан, у свою чергу, зазначила необхідність розширення співпраці між Україною та Молдовою в області введення спільного контролю на контрольно-пропускних пунктах, особливо на центральній (придністровській) ділянці кордону. Це сприятиме забезпеченню стабільності і безпеки в регіоні і наданню безпечних умов для ділової співпраці  і розвитку безпечної економічної діяльності.

Читайте також: Молдова зацікавлена у розширенні спільного з Україною контролю на кордоні - глава МЗС

Глава Місії EUBAM Славомір Піхор підкреслив відчутний прогрес роботи місії при проведенні заходів по зміцненню довіри, інтегрованому управлінню кордонами та боротьбі з трансграничною злочинністю.

У засіданні взяли участь представники міністерств закордонних справ, прикордонних, митних і правоохоронних відомств Республіки Молдова та України, Представництв Європейського Союзу в Республіці Молдова та Україні, Міжнародної організації по міграції, Організації по безпеці і співпраці в Європі та Програми розвитку ООН.

Чергове засідання Консультативної ради місії EUBAM відбудеться у середині 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-