Молдова зацікавлена у розширенні спільного з Україною контролю на кордоні - глава МЗС

Молдова зацікавлена у розширенні спільного з Україною контролю на кордоні - глава МЗС

Укрінформ
Молдова зацікавлена у розширенні спільного з Україною контролю у пунктах пропуску через державний кордон та у будівництві нового мосту через Дністер поблизу населених пунктів Косеуць та Ямпіль.

Про це заявив міністр закордонних справ Молдови Тудор Уляновскі на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Принагідно хочу ще раз подякувати нашим українським друзям за тісну взаємодію з метою підвищення безпеки центральної прідністровської ділянки молдовсько-українського державного кордону, зокрема шляхом спільного контролю у пункті пропуску Кучурган-Первомайськ. Республіка Молдова зацікавлена у розширенні такого контролю і в інших пунктах пропуску через кордон", - сказав Уляновскі.

Він додав, що Молдова також зацікавлена у відкритті руху пасажирського автомобільного транспорту мостом Унгурь - Брониця та у будівництві нового мосту через Дністер поблизу населених пунктів Косеуць та Ямпіль. За словами Уляновскі, це вигідно не лише з економічної, а й соціальної точки зору, оскільки дозволить вирішити багато проблем наших громадян, які рухаються через державний кордон.

Читайте також: Клімкін обговорив з молдавським колегою звільнення Донбасу і Придністров'я

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня 2017 року Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп відкрили перший молдовсько-український митний пункт пропуску на придністровській ділянці кордону ("Кучурган-Первомайськ"). Контроль на кордоні здійснюється спільно з Місією ЄС EUBAM (Місія ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-