Клімкін обговорив з молдавським колегою звільнення Донбасу і Придністров'я

Клімкін обговорив з молдавським колегою звільнення Донбасу і Придністров'я

Укрінформ
Україна і Молдова і надалі працюватимуть над звільненням Донбасу і Придністров'я від російської присутності як у двосторонніх відносинах, так і на міжнародних майданчиках.

Про це розповів на брифінгу міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками проведених переговорів із його молдовським колегою Тудором Уляновскі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми мали детальні переговори по всьому спектру питань. Але головний акцент полягає в тому, що у нас спільні проблеми захисту територіальної цілісності і суверенітету і, я впевнений, - спільне європейське майбутнє. Обидві країни страждають від російської агресії і російської присутності. Ми послідовно працюємо на всіх міжнародних майданчиках разом щодо звільнення Донбасу і також в контексті звільнення Придністров'я від російської присутності. Домовились і далі працювати разом і підтримувати один одного", - сказав Клімкін.

Він висловив вдячність своєму колезі за постійну участь Молдови в моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі і за допомогу у лікуванні українських військових.

Читайте також: Молдова знову закликала РФ вивести війська з Придністров'я

Клімкін відзначив позитивні зрушення у питаннях заборони перетину українсько-молдовського кордону автомобілям з придністровськими реєстраційними номерами, хоча не виключив подальших провокацій у цьому питанні, а також наголосив на необхідності подальших напрацювань в адмініструванні прикордонних і митних процедур.

Під час зустрічі також сторони обговорили питання економічного співробітництва, взаємодії в рамках міжнародних організацій, регіональної безпеки, перспективи придністровського врегулювання та узгодження своїх дій на шляху євроінтеграції. "Ми просто маємо працювати разом. Бо я вірю у європейське майбутнє Молдови, як і вірю беззаперечно у європейське майбутнє України", - наголосив керівник МЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-