Тепер РФ розказуватиме, як школярів змушують копати окопи у мерзлій землі - Порошенко

Тепер РФ розказуватиме, як школярів змушують копати окопи у мерзлій землі - Порошенко

Укрінформ
Українці спокійно і з розумінням поставилися до запровадження воєнного стану в деяких областях України, хоча в Росії, скоріш за все, говоритимуть про тотальну мобілізацію і залучення школярів до копання окопів у мерзлій землі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з активом Чернігівської області в ході робочої поїздки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що ми почуємо сьогодні та завтра з боку представників країни-агресора? В Україні на вулиці хапають людей і забирають в Нацгвардію - ми це пам'ятаємо, школярів мобілізують і ведуть копати окопи у мерзлій землі, тотальна мобілізація, поліція і Нацгвардія на вулицях, введено комендантську годину, політичні партії заборонені, на телебаченні цензура. Словом, вони описуватимуть все як на окупованій території Донбасу. Але ми їх дуже розчаруємо, бо нічого цього немає і не буде", - сказав Порошенко.

У цьому контексті він акцентував, що захист конституційних прав і свобод громадян також є пріоритетом для української влади, "бо, з одного боку ми захищаємо українську землю, а з другого - ми захищаємо українську демократію".

"Тому й вибори ми не даємо відкласти, бо єдина людина, яка виграє у разі відкладення виборів – це Путін. І ми не дамо йому жодного шансу перемогти об'єднану потужну націю. У мене з цього приводу немає жодних сумнівів. Тому залишається свобода слова, залишаються всі права, а я зараз буду використовувати можливості, які мені як Верховному головнокомандувачу надані законом про воєнний стан, для укріплення Збройних сил", - акцентував Порошенко.

Читайте також: Міноборони спростувало фейк про конфіскацію авто для армії

Він поінформував, що  бойові бригади будуть висунуті вздовж кордону для його зміцнення, у тому числі в Чернігівській області,  "бо кордон з Росією не є кордоном дружби, а є найбільш небезпечним кордоном". Окрім того, буде укріплено узбережжя Азовського моря, бо Росія зараз перекидає кораблі з усіх флотів у Чорне і Азовське моря, поінформував Президент.

На його переконання, у цій ситуації було б безвідповідальністю не запровадити воєнний стан у деяких областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-