Указ Президента про воєнний стан опублікують завтра - Сюмар

Указ Президента про воєнний стан опублікують завтра - Сюмар

Укрінформ
Указ Президента України про запровадження воєнного стану в десяти областях буде опублікований в офіційній газеті ВР "Голос України" у середу, 28 листопада, а наразі опрацьовується у юридичному управлінні.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook.

"Воєнний стан - це, очевидно, не та тема, довкола якої можливі будь-які маніпуляції з датами, формулюваннями чи неточностями. Тому в газеті "Урядовий кур'єр опублікований Указ Президента, який було ухвалено за результатами РНБО. А той документ про введення воєнного стану, який парламент ухвалив учора (про 30 днів), зараз опрацьовується в юруправлінні і буде завтра надрукований в газеті "Голос України", - зазначила народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ввечері проголосувала за запровадження воєнного стану і десяти прикордонних областях України строком на 30 діб.

Читайте також: Постійний представник МВФ: Воєнний стан не обмежує співпрацю з Україною

Рада національної безпеки і оборони України спочатку запропонувала Президентові Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб - з 26 листопада до 25 січня. Глава держави підписав відповідний указ, однак пізніше заявив, що рекомендуватиме Верховній Раді запровадити воєнний стан строком на 30 днів, щоб він не накладався на початок виборчої кампанії, яка стартує наприкінці грудня. Таким чином, воєнний стан має почати діяти 28 листопада о 9.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-