Постійний представник МВФ: Воєнний стан не обмежує співпрацю з Україною

Постійний представник МВФ: Воєнний стан не обмежує співпрацю з Україною

Укрінформ
У Міжнародного валютного фонду відсутні юридичні обмеження щодо продовження співпраці з Україною після введення воєнного стану.

Про це йдеться у заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, текст якої є у розпорядженні Укрінформу.

“Ми спостерігаємо за останніми подіями, включно із введенням воєнного стану, і сподіваємося на невідкладну деескалацію поточної ситуації. МВФ не має юридичних обмежень щодо продовження співпраці з Україною у цій ситуації”, - йдеться в заяві.

Читайте також: Міноборони Канади: події на Азові не вплинуть на військову місію в Україні

Нагадаємо, 26 листопада Верховна Рада затвердила Указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану з 28 листопада на 30 днів.Таке рішення було ухвалене після нападу Росії у Чорному морі на українські кораблі, захоплено 3 українських кораблів та 23 моряків, 6 моряків поранені.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний валютний фонд та українська влада 19 жовтня 2018 року досягли домовленості на рівні фахівців Фонду щодо нової програми у форматі stand-by у розмірі 3,9 млрд доларів. Міністр фінансів Оксана Маркарова заявляла, що тривають "активні комунікації" з МВФ щодо програми stand-by, під час яких ключовими є два питання - ухвалення держбюджету на 2019 рік і реформа в енергетичному секторі, зокрема, вихід на ринкові ціни на газ. Верховна Рада 23 листопада прийняла Державний бюджет України на 2019 рік.У Національному банку допускають, що Україна до кінця 2018 року може отримати транш від МВФ в рамках 1,5-1,9 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-