Міноборони Канади: події на Азові не вплинуть на військову місію в Україні

Міноборони Канади: події на Азові не вплинуть на військову місію в Україні

Укрінформ
Агресія Росія до українських військових суден у Керченській протоці не матиме впливу на канадських військових в Україні.

Про це заявили у міністерстві оборони Канади, повідомляє CBC News.

“Наразі ми не вбачаємо показників того, що події у Азовському морі можуть вплинути на місію або безпеку особового складу Збройних сил Канади”, — сказали у Міноборони.

У відомстві додали, що продовжуватимуть активно відстежувати ситуацію. “Посадовці не уточнили, чи було посилено безпеку у зв’язку із тим, що в багатьох східних областях України оголошено воєнний стан через побоювання безпосереднього вторгнення”, — пише CBC News.

Окрім контингенту в Україні, понад 450 канадських військових перебувають також у Латвії у рамках операції НАТО зі стримування можливої російської агресії проти держав Балтії. Однак, з огляду на операційну безпеку інформація про стан сил та захисні засоби не може бути оприлюднена, сказали у міноборони Канади.

Читайте також: Канада вимагає від Росії відновити свободу мореплавства в Азовському морі

Як відомо, з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичок сучасного бою військовослужбовців ЗСУ. За три роки через канадське навчання пройшло майже 8000 українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-