Матеріали про напад у Керченській протоці долучать до позовів проти РФ - Єльченко

Матеріали про напад у Керченській протоці долучать до позовів проти РФ - Єльченко

Укрінформ
Україна має намір долучити матеріали про напад на українські судна в Керченській протоці до міжнародних судових позовів проти РФ.

Про це на брифінгу у Нью-Йорку заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Все, що сталось у неділю, було ретельно записано й буде додано до наших позовів у Міжнародному суді ООН й інших інституціях”, - сказав дипломат.

Він наголосив, що, на думку офіційного Києва, захоплені росіянами українські моряки не вчинили жодного злочину.

Читайте також: На борту захоплених РФ кораблів перебували співробітники контррозвідки - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Рада Безпеки ООН провела термінове засідання щодо ситуації  Україні, пов'язане з останнім розвитком подій у Чорному та Азовському морях.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії обстріляли та захопили  у Керченській протоці три українські кораблі: малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На захоплених кораблях перебували 23 моряки, шістьох із них поранено.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-