Столтенберг наголошує на збереженні в Україні демократії за умови воєнного стану

Столтенберг наголошує на збереженні в Україні демократії за умови воєнного стану

Укрінформ
Запровадження воєнного стану в Україні, якщо таке рішення буде прийнято, не повинно підривати роботу демократичних інституцій в країні або впливати на майбутні президентські вибори.

Про це у понеділок під час прес-конференції у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками надзвичайного засідання Комісії НАТО-Україна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я розмовляв з Президентом Порошенком і він підкреслив, що запровадження воєнного стану не буде перешкоджати роботі демократичних інституцій в Україні та не буде створювати жодних проблем для наступних президентських виборів. Для союзників по НАТО це, безумовно, є важливим, щоб воєнний стан не приніс проблем для демократії в Україні», - наголосив генеральний секретар Альянсу. 

Як повідомлялося, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Читайте також: Інцидент на Азові нагадує, що в Україні йде війна - Столтенберг

Порошенко спочатку підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні на 60 діб - з 26 листопада до 25 січня, однак пізніше заявив, що рекомендуватиме Раді запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан не накладався на початок виборчої кампанії, що стартує наприкінці грудня.

Верховна Рада у понеділок зібралася на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-