Інцидент на Азові нагадує, що в Україні йде війна - Столтенберг

Інцидент на Азові нагадує, що в Україні йде війна - Столтенберг

Укрінформ
Інцидент, який стався вчора в Азовському морі, нагадує, що в Україні вже четвертий рік поспіль йде війна, яка є небезпечною не лише для України, але й для ширшого регіону Європи.

Про це у понеділок під час прес-конференції заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Цей інцидент є нагадуванням про те, що в Україні йде війна, вона триває там вже більше чотирьох років. Позиція союзників завжди була змістовною. З 2014 року всі наші союзники засуджували агресію Росії в Криму та на Сході України ... Продовження мілітаризації, яку Росія проводить в Криму та на Чорному морі, а також в Азовському морі, містить подальші загрози для незалежності України, а також підриває стабільність ширшого регіону», - зауважив Генеральний секретар НАТО.

Читайте також: США в ООН закликають світ засудити агресію Росії на Азові

Він наголосив також, що Росія має припинити підтримку воєнізованих угрупувань на Сході України та вивести всі свої сили з території України.

Столтенберг нагадав, що союзники по НАТО не визнають незаконної та протиправної анексії Росією Криму. За його словами, Альянс буде продовжувати надавати Україні та її народу політичну та практичну підтримку.

«Союзники по НАТО ввели широкий спектр санкцій проти Росії. НАТО прийняло найбільше збільшення власної колективної оборони у цьому поколінні. Тож Росія має зрозуміти, що є наслідки для всіх її дій. Ми будемо у надалі перебувати у контакті з урядом України, щоб продовжувати нашу підтримку», - зауважив Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-