Рада хоче запросити міжнародних спостерігачів у регіон Чорного та Азовського морів

Рада хоче запросити міжнародних спостерігачів у регіон Чорного та Азовського морів

Укрінформ
У ВР зареєстровано проект звернення до ООН, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав у зв'язку з черговим актом агресії Російської Федерації проти України.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Авторами відповідного проекту постанови № 9342 є народні депутати Ганна Гопко, Володимирів Ар'єв, Марія Іонова, Ірина Геращенко Артур Герасимов.

Документом передбачено, що Верховна Рада має намір закликати міжнародне співтовариство вжити дієвих заходів для припинення російської агресії як на суходолі, так і на морі, у тому числі через застосування нових та посилення існуючих санкцій до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах.

Також Рада, згідно з проектом звернення, запрошує міжнародні організації направити спостерігачів у регіон Чорного та Азовського морів та Керченської протоки і пропонує морським державам направити в регіон військові кораблі, щоб запобігти подальшій ескалації напруги з боку Росії;

Крім того, парламент закликає міжнародних партнерів збільшити надання Україні військової та іншої допомоги для захисту її територіальної цілісності та суверенітету.

“Закликаємо міжнародну спільноту адекватно реагувати на виклики і загрози, що несе Російська Федерація, оскільки політика умиротворення вже призвела до окупації частини території України - Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та деяких районів Донецької та Луганської областей”, - наголошується в проекті звернення.

Читайте також: Радбез ООН не прийняв російського порядку денного про "порушення кордонів РФ"

Також Верховна Рада попереджає, що безкарність агресивної політики і дій РФ може призвести до глобальних наслідків.

Як повідомлялося, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-