Україна виступить на терміновому засіданні Радбезу ООН у понеділок

Україна виступить на терміновому засіданні Радбезу ООН у понеділок

Укрінформ
Рада безпеки ООН збирається на позачергове засідання щодо  розвитку подій у Чорному та Азовському морях, де напередодні Росія вчинила акт збройної агресії проти українських суден і моряків. 

З доповіддю перед членами Ради безпеки виступатиме українська сторона, повідомив у ексклюзивному коментарі Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко. 

"Українська делегація, яка напередодні ініціювала скликання позачергового засідання РБ ООН, виступить з доповіддю перед членами Радбезу про новий виток збройної агресії РФ проти України. При цьому українська сторона звертатиме увагу на інші спроби Росії заблокувати міжнародне судноплавство в Азовському морі", - зазначив український дипломат. 

Як повідомляло агентство, у неділю, 25 листопада, під час планового переходу кораблів ВМС України "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксира "Яна Капу" з Одеси у порт Маріуполь в Азовському морі російська сторона вчинила акт збройної агресії. Всупереч Морській конвенції ООН та угоді між РФ та Україною щодо співпраці в Азовському морі, російські прикордонні кораблі обстріляли українські судна та захопили їх разом з екіпажами. Шестеро українських моряків отримали поранення під час обстрілу. 

Читайте також: Україна на Радбезі ООН вимагатиме звільнення захоплених моряків – Клімкін

У зв'язку з новим проявом збройної агресії з боку РФ, Президент України Петро Порошенко підписав указ, який передбачає введення в дію рішення РНБО щодо запровадження в Україні воєнного стану. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-