Україна на Радбезі ООН вимагатиме звільнення захоплених моряків – Клімкін

Україна на Радбезі ООН вимагатиме звільнення захоплених моряків – Клімкін

Укрінформ
На сьогоднішньому засіданні Ради безпеки ООН Україна вимагатиме негайного звільнення захоплених Росією українських моряків і суден і доводитиме спланованість агресивних дій РФ проти нашої країни.

Про це заявив на брифінгу в понеділок, 26 листопада, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По-перше, і це головне, ми будемо вимагати негайного звільнення наших моряків. Звичайно, ми будемо вимагати звільнення захоплених суден. Ми будемо вимагати однозначного засудження дій Російської Федерації як у правовому, так і в політичному сенсі... Крім того, нам дуже важливо, щоб на засіданні Ради безпеки від нашого представника всі почули не тільки оцінку, а саме як це (агресія Росії в Азовському морі – ред.) відбувалося, що це були сплановані акти агресії РФ проти України, а не як зараз маніпулює Росія", - сказав Клімкін.

Читайте також: Агресія РФ на Азові: Київ і Брюссель обговорюють спільні та національні санкції

Він додав, що Україна хоче дуже чітко довести з фактами, що це були сплановані скоординовані дії з боку Росії.

Клімкін наголосив, що згідно з міжнародними нормами, не тільки захоплення українських моряків і суден, а й таран одного з них теж є актом агресії, і "ми саме так будемо це аргументувати".

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада о 18:00 планується засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-