Комітет рекомендував Раді підтримати введення воєнного стану

Комітет рекомендував Раді підтримати введення воєнного стану

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони рекомендував парламенту ухвалити в цілому президентський законопроект №9338 "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одноголосно - всі присутні на комітеті підтримали законопроект", - оголосив секретар комітету Іван Вінник.

Указом пропонується ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні", за яким зокрема пропонується ввести з 14:00 26 листопада 2018 року воєнний стан в Україні строком на 60 діб до 14:00 25 січня 2019 року.

Міністерство оборони України, Генеральний штаб Збройних Сил України мають невідкладно в установленому порядку уточнити Мобілізаційний план Збройних Сил України, зокрема обсяги призову резервістів оперативного резерву першої черги.

Службі безпеки України рекомендується вжити невідкладних заходів щодо посилення контррозвідувального, антитерористичного та контрдиверсійного режиму, інформаційної безпеки, а адміністрації Держприкордонслужби - посилити охорону державного кордону з Російською Федерацією та адміністративної межі з Автономною Республікою Крим.

Окрім того, комітет одноголосно підтримав пропозицію невідкладно звернутися до Генерального прокурора та голови Служби безпеки України з проханням дати негайну правову оцінку громадян України, які останнім часом публічно звинувачували Українську державу в агресії проти Російської Федерації з вимогою притягнути їх до відповідальності за державну зраду, а також - звернутися до Кабінету міністрів, Національного банку, СБУ і Державної фіскальної служби з вимогою дати звіт про виконання рішення РНБО про застосування санкцій.

Читайте також: Президент зареєстрував у Раді законопроект про введення воєнного стану

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-