Президент зареєстрував у Раді законопроект про введення воєнного стану

Президент зареєстрував у Раді законопроект про введення воєнного стану

Оновлено
Укрінформ
Петро Порошенко 26 листопада зареєстрував у Верховній Раді проект закону про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні". 

Про це повідомляється на сайті парламенту.

"Затвердити Указ Президента України від 26 листопада 2018 року "Про введення воєнного стану в Україні". В період дії воєнного стану, введеного названим Указом Президента України, часткова мобілізація оголошується Президентом України у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і обороні України", - йдеться у тексті законопроекту.

Зазначається також, що "цей Закон негайно оголошується через засоби масової інформації та набирає чинності з дня його опублікування".

Як повідомляв Укрінформ, Президент Порошенко підписав указ №390/2018, який передбачає введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження в Україні воєнного стану. Так, своїм указом Президент постановив увести в дію рішення РНБО від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні".

"Запропонувати Президентові України ввести з 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року воєнний стан в Україні строком на 60 діб до 14 години 00 хвилин 25 січня 2019 року", - йдеться, зокрема, в рішенні РНБО.

Читайте також: Порошенко підписав указ про воєнний стан в Україні

Російські судна 25 листопада обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. 

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки, і звернувся до Верховної Ради за схваленням відповідного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-