Порошенко обговорює зі Столтенбергом ситуацію на Азові

Порошенко обговорює зі Столтенбергом ситуацію на Азові

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко розпочав телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом щодо агресії Росії проти України в Азовському морі.

Про це повідомив у Twitter прес-секретар глави держави Святослав Цеголко. 

"Президент розпочав телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Столтенбергом", - написав Цеголко.

Читайте також: ОБСЄ скликала спеціальне засідання через агресію Росії в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання РНБО Президент Петро Порошенко заявив, що планує 26 листопада розповісти про агресію росіян в Азовському морі генсеку НАТО і лідерам ЄС.

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про введення воєнного стану.

О 18:00 за київським часом відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-