ОБСЄ скликала спеціальне засідання через агресію Росії в Азовському морі

ОБСЄ скликала спеціальне засідання через агресію Росії в Азовському морі

Укрінформ
Постійна рада ОБСЄ 26 листопада на спеціальному засіданні, скликаному на вимогу України, розгляне черговий акт збройної агресії Росії проти України в Азовському морі.

Про це повідомило у Twitter Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні.

"Сьогодні о 17.00 за київським часом відбудеться спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ, скликане на вимогу делегації України при ОБСЄ за дорученням Президента України П.О.Порошенка в рамках політико-дипломатичного реагування на черговий акт збройної агресії Росії проти України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії захопили три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

Читайте також: Москалькова розповіла, де росіяни тримають захоплених українських моряків

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Також о 18:00 за київським часом відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-