“Російське питання” на Радбезі ООН визначить подальші дії світу — Чубаров

“Російське питання” на Радбезі ООН визначить подальші дії світу — Чубаров

Укрінформ
Росія, скоріш за все, застосує право вето на будь-яке невигідне їй рішення Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі, але саме обговорення питання визначить напрям подальших дій світової спільноти. 

Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров в ефірі "Прямого каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При всій повазі до ООН ми розуміємо, що там є механізм ветування з боку постійних членів Радбезу, і зрозуміло, що до чого б не прийшла більшість учасників засідання Ради безпеки, Росія накладатиме вето на будь-які рішення, які їй не сподобаються. Але, тим не менш, саме обговорення (дій Росії в Азовському морі — ред.), я думаю, встановить якийсь напрямок подальших дій з боку міжнародних організацій, і не лише ООН, а також з боку урядів і парламентів конкретних країн", - сказав Чубаров.

Він додав, що, на його думку, Україні слід посилювати зусилля щодо впливу на Росію в межах Європейського Союзу. У цьому контексті він нагадав, що Європарламент нещодавно прийняв спеціальну резолюцію щодо мілітаризації Азовського моря з боку Російської Федерації.

"Я думаю, що треба докласти неймовірних зусиль Україні і деяким нашим найближчим друзям, щоб, як мінімум, деякі нові санкції були зараз задіяні (проти Росії. - ред.) з боку Європейського Союзу", - зазначив Чубаров.

На його думку, ще одним варіантом впливу на Росію з метою деескалації конфлікту могла б бути заборона на відвідування морських портів Росії в Чорному і Азовському морі принаймні з боку країн-членів ЄС.

Читайте також: Проти захоплених українських моряків у РФ можуть відкрити справу

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Також Росія захопила три кораблі українських ВМС та понад 20 моряків.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-