Порошенко вимагає від РФ звільнити захоплених в Азовському морі українських моряків

Порошенко вимагає від РФ звільнити захоплених в Азовському морі українських моряків

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко звернувся до Росії з вимогою негайно звільнити захоплених українських моряків разом із кораблями і закликав до деескалації ситуації в Азовському морі та на інших напрямках.

Відповідне звернення глава держави оприлюднив у Facebook.

"Я звертаюся до керівництва Російської Федерації з вимогою негайно звільнити українських військовослужбовців, яких в порушення міжнародного права брутально було затримано і доля яких невідома. Ми, Україна, вимагаємо терміново їх передати українській стороні разом із кораблями і терміново зробити деескалацію ситуації, яка склалася в Азовському морі, як перший крок і деескалацію по інших напрямках", - наголосив Порошенко.

Він закликав до якнайшвидшої реакції на це звернення.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські спецпризначенці обстріляли та захопили українські кораблі в районі Керченської протоки. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

Нині залишаються захопленими Росією українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", а також понад 20 українських моряків.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16:00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-