Україна вимагає від ЄС нових санкцій проти Росії через агресію на Азові

Україна вимагає від ЄС нових санкцій проти Росії через агресію на Азові

Укрінформ
Україна закликає Європейський Союз та країни-члени запровадити нові санкції проти Росії через її агресивні дії у Керченській протоці.

Про це повідомив посол України при ЄС Микола Точицький у Twitter.

"Ми закликаємо ЄС та країни-члени рішуче відреагувати на кричуще використання військової сили Росією в Азовському морі. Що ще має зробити Росія, щоб спровокувати різку й рішучу відповідь з боку міжнародної спільноти? Нам потрібні нові санкції проти Росії. Ми повинні зупинити війну Кремля проти України", - написав він.

Читайте також: У Денісової готують заяву про затримання українських моряків в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназ Росії захопив три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем супротивника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

В понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про введення воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-