Єльченко офіційно поінформував Генсека ООН про ескалацію з боку Росії

Єльченко офіційно поінформував Генсека ООН про ескалацію з боку Росії

Ексклюзив
Укрінформ
Постійне представництво України при ООН адресувало офіційного листа Генеральному секретарю ООН за підписом глави Місії Володимира Єльченка про загострення ситуації з боку Росії в Чорному та Азовському морях.

Про це повідомив у ексклюзивному коментарі Укрінформу речник Постійного представництва при ООН Олег Ніколенко.

"Володимир Єльченко надіслав Генеральному секретарю ООН офіційного листа, у якому звернув увагу на провокативні дії Росії в Чорному й Азовському морях, що призвели до загострення ситуації, захоплення трьох українських суден та поранення українських моряків", - повідомив представник української місії.

Читайте також: Україна терміново скликає Радбез ООН - Генштаб ЗСУ

Він уточнив, що цей лист буде розповсюджений як офіційний документ Ради Безпеки, а також Генеральної Асамблеї Організації з метою інформування держав-членів ООН про агресивні дії Росії.

Крім того, дипломат повідомив, що зараз Місія України при ООН працює з китайською делегацією, яка головує в Раді Безпеки, а також партнерами України – членами Радбезу щодо "скликання засідання щодо ситуації в Чорному та Азовському морях найближчим часом".

Читайте також: МЗС Польщі: Росія порушила принцип свободи судноплавства

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназ Росії захопив три українських кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки.

Читайте також: Російська ескалація у Керченській протоці: хронологія

Згідно з ВМС ЗС України, росіяни захопили "Бердянськ" і "Яни Капу", які буксируються. "Нікополь" заблокований та слідує у супроводі окупантів. 6 українських військовослужбовців зазнали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-