Воєнний стан не означає, що Україна проводитиме наступальні дії - Порошенко

Воєнний стан не означає, що Україна проводитиме наступальні дії - Порошенко

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявляє, що введення воєнного стану не означає, що Україна буде проводити будь-які наступальні дії.

Про це він сказав на екстреному засіданні РНБО, скликаному у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Введення воєнного стану аж ніяк не означає, що Україна буде проводити будь-які наступальні дії. Україна буде поводитись виключно щодо оборони своєї території, захисту інтересів своїх громадян", - сказав Президент.

За його словами, введення воєнного стану також не означає зміну положення на лінії зіткнення в окремих районах Донецької і Луганської областей та на інших ділянках.

"Але ми маємо бути напоготові для того, щоб не допустити сценарій, який Російська Федерація практикувала в інших державах", - наголосив керівник держави.

Читайте також: Порошенко підтримує рішення про запровадження воєнного стану

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-