Порошенко підтримує рішення про запровадження воєнного стану

Порошенко підтримує рішення про запровадження воєнного стану

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й винести його на розгляд Ради національної безпеки оборони та звернутися до Верховної Ради.

Про це він оголосив на засіданні РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до Конституції приймаю рішення підтримати пропозицію Воєнного кабінету, винести  на засідання РНБО відповідне рішення і звернутися з ним до Верховної Ради України", -  сказав Порошенко.

За його словами, консультації із спікером Андрієм Парубієм уже проведені й у разі ухвалення РНБО такого рішення, парламент "по можливості" може зібратися на позачергове засідання у понеділок.

Читайте також: Доля українських моряків станом на 26 листопада невідома - Президент

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по ним був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-