Президент говоритиме з міжнародними організаціями щодо ситуації в Азові

Президент говоритиме з міжнародними організаціями щодо ситуації в Азові

Укрінформ
Найближчим часом Президент Петро Порошенко проведе розмови з керівництвом міжнародних організації для побудуви коаліції щодо протидії російським актам агресії.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу за результатами засідання Воєнного кабінету, який транслювали в прямому ефірі українські інформаційні телеканали, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом Президент буде мати розмову з керівництвом міжнародних організацій, щоб побудувати чітку коаліцію для протидії російським актами агресії", - сказав урядовець.

Читайте також: Клімкін подякував українській діаспорі за підтримку у протистоянні Росії

Клімкін запевнив, що українська сторона наразі контактує з усіма "друзями і партнерами".

"Наразі нам дуже важливо не просто скоординована позиція з нашими друзями, не просто заяви, а чітка послідовність дій, що ми будемо робити разом. Із цією метою я сьогодні спілкувався як з нашими друзями, так і з керівництвом міжнародних організацій, зокрема НАТО та ЄС", - розповів міністр.

Як повідомлялося, спецназ Росії захопив три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні Росією у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ", "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки.

Є інформація про двох поранених українських військових моряків.

Читайте також: НАТО уважно стежить за ситуацією в Азовському морі

ГПУ та СБУ здійснили реєстрацію та проводять невідкладні слідчі дії щодо акту ведення агресивної війни Російською Федерацією (ст. 437 ККУ).

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-