Клімкін подякував українській діаспорі за підтримку у протистоянні Росії

Клімкін подякував українській діаспорі за підтримку у протистоянні Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував українській діаспорі за підтримку в протидії російській агресії.

До закордонних українців він звернувся під час офіційного відкриття 11-го Світового конгресу українців у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми всі, саме ми всі, змогли зупинити Росію. Але Росія не зупиниться. Вона не зупиниться ні сьогодні, ні завтра. Саме існування вільної єдиної, соборної і демократичної України ніяк не пасує до існування російського режиму. Тому ми маємо працювати далі», - підкреслив Клімкін.

Читайте також: Клімкін про ескалацію на Азові: Це абсолютно новий рівень агресії

Він також закликав діаспорян не зупинятися у цій підтримці.

«Ніяк не час зупинятися. В Європі є багато друзів Путіна, є взагалі «корисні ідіоти». Нам потрібно йти вперед. Нам потрібні саме спільні зусилля, і ми маємо донести до наших друзів і партнерів не тільки політичну нашу позицію - ми маємо донести нашу емоцію, емоцію українську, чому ми це робимо, чому для нас це так важливо... І це ми можемо зробити тільки разом», - сказав глава МЗС.

Читайте також: Російський прикордонний корабель протаранив український буксир на Азові

Водночас Клімкін наголосив, що 70 років Україна і закордонна громада були розділені муром і з цим треба покінчити. Він подякував керівництву СКУ за те, що воно це розуміє.

«Є феномен світового українства. Він є єдиним», - зазначив Клімкін.

Під час церемонії відкриття конгресу відбулося вручення медалей св. Володимира Великого.

Як повідомила голова Організаційного комітету ХІ Конгресу СКУ - перший заступник президента СКУ Ярослава Хортяні, 26 та 27 листопада відбудуться робочі сесії конгресу, які пройдуть у "Президент готелі". Делегати обговорять низку актуальних питань, а також працюватимуть над розробкою стратегії ефективного розвитку СКУ. Крім того, учасники дадуть оцінку роботі керівництва СКУ та оберуть новий провід Світового конгресу українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-