Посол Кулеба заявив, що Росія провокує Україну, шукаючи морської війни

Посол Кулеба заявив, що Росія провокує Україну, шукаючи морської війни

Укрінформ
Для міжнародних партнерів України час висловлення занепокоєнь щодо агресивних дій Росії в Азовському морі минув.

Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Страсбурзі.

«Росія намагається витіснити Україну з Азовського моря. Останні події свідчать, що Росія провокує Україну, шукаючи морської війни. Це новий фронт російської агресії проти України. Ситуація очевидна і для нас, і для наших міжнародних партнерів. Час висловлення глибокого занепокоєння минув. Україна робитиме свою роботу», - сказав дипломат.

Кулеба також відзначив, що потрібні чіткі дипломатичні, санкційні та безпекові дії партнерів України, щоб демотивувати Росію продовжувати ескалацію.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації учинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Зокрема, корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира "Яни Капу", внаслідок чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрну огорожу, втрачено рятувальний плот.

У ВМС ЗСУ запевняють, що про намір здійснити перехід попереджали заздалегідь і діяли в рамках міжнародного права.

Читайте також: Таран кораблем РФ українського буксира має ознаки акту агресії – ВМС

В МЗС України наголосили, що розцінюють агресивні дії кораблів Російської Федерації як порушення норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права.

За даними ВМС ЗСУ, українські військові кораблі вже кілька годин не можуть зайти до Керченської протоки, оскільки рух у ній перекрито в обидва боки.

Крім того, було зафіксовано захід двох ударних вертольотів ЗС РФ Ка-52 на бойовий курс із захватом на супроводження бортовими системами управління зброєю катерів Військово-морських сил ЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-