Агресія РФ в Азовському морі: Гармс назвала ситуацію серйозною

Агресія РФ в Азовському морі: Гармс назвала ситуацію серйозною

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Німеччини, співголова парламентської асамблеї Euronest, член фракції Зелених в ЄП Ребекка Гармс прокоментувала ситуацію в Азовському морі.

Коментар політик залишила на сторінці у Twitter, поширивши новину про зіткнення між українським і російським кораблями вранці 25 листопада.

«Ескалації в Азовському морі – це серйозно і вимагає більше вашої уваги», – зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські прикордонні катери типу "Соболь", прикордонний сторожовий корабель "Дон", катери типу "Мангуст", малий протичовновий корабель "Суздалец" здійснили відверто агресивні дії проти українських двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдового буксира "Яни Капу", що здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря, про який заздалегідь було поінформовано. За інформацією командування, російський корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик.

Читайте також: Українські кораблі на Азові супроводжують ударні вертольоти РФ

Такі дії російських військових суперечать Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки,  наголосили у командуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-